Matkalaskut

Ohjeet matkalaskun tekemiseen, tarvittavat lomakkeet ja matkakorvausten perusteet

Matkalaskut

Vapepan tehtävälle hälyttämät vapaaehtoiset voivat tehdä matkalaskun. Laskun perusteena ovat hälytystehtävän aikana ajetut kilometrit. Matkoiksi lasketaan matka lyhintä reittiä kotoa hälytyspaikalle, ajot tehtävän aikana ja matka kotiin. Kuljetuksia mietittäessä tulee aina mahdollisuuksien mukaan käyttää yhteiskuljetuksia tai kimppakyytejä.

Ajoneuvon kuljettaja täyttää matkalaskulomakkeen jokaisen kohdan huolellisesti ja toimittaa selvityksen mahdollisimman pian oman hälytysryhmänsä yhteyshenkilölle tai ryhmänjohtajalle.

Hälytysryhmän yhteyshenkilö tai ryhmänjohtaja kokoaa kaikki ryhmänsä yksittäiset laskut koontimatkalaskulle. Koontimatkalaskulle merkitään laskuttavan yhdistyksen, osaston tai hälytysryhmän yhteystiedot sekä yksi tilinumero, jonne kaikkien ryhmän jäsenten matkalaskut maksetaan. Kaikki hälytysryhmän yksittäiset matkalaskut sekä koontilasku toimitetaan samalla kertaa Vapepa-johtajalle. Matkalaskut ja koontilasku voidaan tehdä heti tilannepaikalla, jos saatavilla on tarvittavia matkalaskulomakkeita. Laskut voidaan myös lähettää  viimeistään 2 viikon kuluessa hälytystapahtuman päättymisestä sähköisesti Vapepa-johtajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tai osoitteeseen laskutus(at)pohjanmaanvapepa.fi.

 

Huom: 2 viikon jälkeen hälytystapahtuman päättymisestä Vapepa-johtajalle saapuvia matka- ja koontilaskuja ei voida huomioida mukaan laskutukseen.