Vapepa tiedote 5/2019

Viime keväänä Panda-leirillä Ähtärin Honkiniemessä opeteltiin kadonneen etsintää hienossa säässä.

Kevään koulutukset ovat hyvässä vauhdissa. 14.5. pidettiin Isojoella etsinnän peruskurssi, jossa oli 12 kurssilaista, Jyväskylän etsinnän peruskurssille 28.4. osallistui 20 uutta vapaaehtoista. Etsintäkoulutukset jatkuvat 4.- 5.5. Viitasaarella etsinnän peruskurssilla ja maastojohtakurssilla VIITA19 -tapahtumassa. Toukokuussa jatketaan Ähtärissä 18.-19.5. PANDA-leirillä ja Lohtajalla 25.-26.5. LOHI19-koulutusviikonlopulla useamman järjestön yhteisvoimin.

VIITA19 -harjoitukseen 4.-5.5. ehtii vielä mukaan ottamalla suoraan yhteyttä Risto Hopposeen, rishopp@hotmail.com, +358451109336

URHO2019 Vapepa-joukkuekisa, kesäkuussa 15.6. Jyväskylän Latu järjestää kaikille hälytysryhmille avoimen, leikkimielisen kisan, jossa kilpaillaan pilke silmäkulmassa Vapepa-tiedoissa ja taidoissa. Ilmoittautua ehtii vielä 24.5. saakka osoitteessa https://www.lyyti.in/URHO2019
Ähtärin Panda-leirin etsinnän peruskurssin tiedot: https://vapepa.fi/tapahtuma/panda-leiri/ ja maastojohtajakurssin tiedot: https://vapepa.fi/tapahtuma/etsinnan-maastojohtajakurssi-panda-leiri-ahtari/
LOHI19 -ilmoittautumiset MPK:n koulutuskalenterin kautta: https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri

Kaikki tulevat koulutukset ja tapahtumat ovat maakunnittain haettavissa Vapepa.fi-sivuston tapahtumakalenterista https://vapepa.fi/tapahtumakalenteri/.

Uudet nettisivut ja extranet tulevat

Maakunnalliset vanhat nettisivut poistuvat ennen kesää. Tämän hetken tiedon mukaan uudet alueelliset nettisivut julkaistaan toukokuussa. Uudet sivut löytyvät jatkossa valtakunnallisten sivujen alasivuina, osoitteista www.vapepa.fi/keski-suomi ja www.vapepa.fi/pohjanmaa. Sivustot tulevat toimimaan yhdessä valtakunnallisen pääsivun kanssa saumattomasti, ja mm. maakunnallinen koulutuskalenteri löytyy omilta alasivuilta suoraan. Maakunnittain on valittu kaksi vapaaehtoista, jotka päivittävät alueellisia sivustoja; Keski-Suomessa Heikki Maukonen ja Pohjanmaalla Eija Pippola.

Extranet-palvelu tukee alueellisia nettisivuja. Extranetistä löytyy maakuntatoimikunnittain kaksi ryhmää, kaikille avoimet Vapepa Keski-Suomi ja Vapepa Pohjanmaa-ryhmät, joissa löytyy jo nyt paljon alueellista toimintaa tukevaa tietoa, mm. toimikuntien kokouspöytäkirjat, yhteystiedot, tiedotteet, tietoa tapahtumista, ym. Kaikille avointen ryhmien lisäksi on suljettu avainhenkilöiden ryhmä, jossa mm. päivystykseen, koulutustoimintaan ja operatiiviseen toimintaan liittyvää tietoa.

Extranettiin ei tarvita erillisiä tunnuksia, extranet avautuu omilla Ohto-tunnuksilla. Tunnuksia ei tarvitse erikseen syöttää, vaan extranet hakee tunnuksesi automaattisesti Ohtosta. Extranet löytyy osoitteesta https://extranet.vapepa.fi, käyttöohje löytyy extranetistä, tervetuloa tutustumaan!

Muutoksia Vapepan hälyttämiseen

Vapepa on perinteisesti hälytetty hätäkeskuksen kautta tekstiviestillä. Yhteistyöviranomaisten järjestelmämuutosten vuoksi jatkossa kaikki Vapepa-verkoston tukea tarvitsevat viranomaiset ja muut tahot voivat hälyttää Vapepan jatkossa maakunnittain yhden puhelinnumeron kautta soittamalla. Uutta hälytyskeskusta ja hälytysnumeroiden jakelua hallinnoi piiri. Käytännössä muutos koskee ainoastaan tukipyynnön siirtymistä hälyttäjältä valmiuspäivystäjille, yksittäiselle vapaaehtoiselle tieto avuntarpeesta tulee tutulla tavalla Ohton kautta tai joissain tapauksissa soittamalla. Hälytyskeskus ja uudet hälytysnumerot tulevat käyttöön 1.5. alkaen koko piirin alueella.

Vappuviuhkat heilumaan, tippaleipää poskeen ja ilmoittautumaan mukaan kevään tapahtumiin!

Aki