Valmiusharjoituksissa myös johtopaikan käytännöt ja viestittäminen pääsevät hyvään testiin. Kuva viime vuotisesta ILMI17 -harjoituksesta.

16.9.2018 Kauhavalla pidettävässä HILLA18 -valmiusharjoituksessa pääset käytännössä kokemaan, miten Vapepan organisaatio toimii ja kuinka vapaaehtoisten joukko saadaan toimimaan hallitusti niin, että se parhaiten auttaa viranomaista sen johtamassa operaatiossa. Pääset lähietäisyydeltä seuraamaan, mitä Vapepan johtokeskuksessa tapahtuu ja mitä maastoon lähetetyt ryhmät toimintalohkoillaan tekevät.

ILMI18 -harjoitukseen voi osallistua kuka tahansa kansalainen, jota kiinnostaa vapaaehtoistoiminta. Erityistaitoja ei tarvita, mutta reppuun kannattaa pakata innokasta mieltä ja auttamishalua, sillä harjoituksen aikana voi vastaan tulla monenlaisia, yllättäviäkin tilanteita.

Lue lisää MPK:n sivuilta ja ilmoittaudu 1.9.2018 mennessä mukaan HILLA18 yhteisharjoitukseen!